הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בצלים קטנים מנוקים חתוכים לרבעים
100 גר'' חמאה
150 גר'' צימוקים
2 כפות סוכר חום
200 גר שיזיפים יבשים
2 כפות קטשופ חריף (או כף רסק מעורב עם מעט פפריקה חריפה וכף מים)
1.5 כוסות יין אדום יבש
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית קינמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1.מטגנים מעט את רבעי הבצל בחמאה עד שיזהיבו מעט.
2.מסדרים בכלי חסין אש (פירקס) מפזרים מעל את הצימוקים והשזיפים.
3.מערבבים בקערה נפרדת יחד :קטשופ, סוכר, יין קינמון, אגוז מוסקט, מלח. שופכים את התערובת מעל הבצלים מכסים את הכלי ואופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה.
4.מסירים הכיסוי, אם יש יותר מדי נוזלים אופים עוד כמה דקות ללא כיסוי
5.מגישים כתוספת לבשר.
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון
